KONVIČKY

 Točení a technologie výroby (nejen) čajové keramiky

Konvičky jsou jedním z vrcholů točírenského řemesla. Naučím vás, jak je tvořit nejen krásné, ale také funkční.

Každý hrnčíř jednou zatouží zkusit konev.

A zároveň...

Každý z nás už za život narazil na konvičku, kterou bylo zkrátka o nervy používat...

A není divu... Konvičky Jsou složené z mnoha prvků, a každý z nich se dá pokazit.  Snoubí se v nich spousta pokročilejších dovedností a dílčích praktik, jako jsou točení na objem, víčka, hubičky, miniatury obecně...

Tento dvoudílný seminář vám pomůže vyhnout se nejčastějším chybám a vytvořit funkční a vyvážený produkt.

Jaké chyby můžeme často u konviček najít?

  • Je příliš těžká, člověk aby ji používal obouruč.
  • Hubička cintá nebo kucká, nápoj nevytéká plynule.
  • Ucho pálí, nebo se blbě drží.
  • Víčko vypadává.
  • Sítko necedí, nebo se ucpává.
  • Nápoj teče po těle nádoby na stůl místo do hrnku.
  • Nízko nasazená hubička neumožňuje zcela využít objem konve.

Pokud chcete posunout své řemeslné schopnosti na další úroveň, užít si pocit dobře odvedené práce při používání vašich výrobků a obdarovat sebe či své blízké technologicky kvalitním kusem keramiky, tento dvoudílný seminář je pro vás to pravé. 

Z pohodlí vašeho domova, kdykoliv se vám to hodí
2x vysílání á 90min + krátké videoukázky praxe točení
Vše co potřebujete k úspěšnému zdolání konvičkové mety

Během vysílání, jejichž záznam samozřejmě obdržíte v členské sekci, se dozvíte o teorii i praxi výroby i používání konviček. Můžete přijít živě a klást otázky, nebo si pustit záznam, kdy se vám to bude hodit.

Co získáte?

Teorie a historie konviček

Video ve členské sekci (90min)
Povíme si o tom, jak navrhnout konvičku s ohledem na její využití a jejího uživatele. Jak různě mohou konvičky vypadat a sloužit.
Na své si přijdete, ať už se chystáte na čajové obřady, nebo chcete 1.5l heřmánkového čaje ze zahrádky.

Praktické ukázky točení

Knihovnička videonávodů
Jak vytvořit hubičku, tělo, sítko, víčko i ucho, jak to vše složit dohromady a na co si dát u výroby jednotlivých dílů pozor + použití vhodných nástrojů.
Výsledkem bude funkční a vyvážený hotový výrobek.

Otázky a odpovědi

Záznam vysílání
Poté, co si řekneme teorii a ukážeme praxi, máte čas jít do praxe a vše si vyzkoušet. Záznam vysílání odstraní překážky, na které můžete při výrobě narazit.
Dále budu k dispozici na emailu, pokud vám budou nějaké odpovědi chybět.

NAUČÍTE SE:

  • Jak vytočit konev, která vás nebude vytáčet.
  • Konev, terá je hmotnostně vyvážená, nezatěžuje zápěstí.
  • Nápoj z ní plynule vytéká a i poslední kapka jde do hrnečku.
  • Víčko nepadá a esteticky dolaďuje celek (ukážeme si točení několika typů víček)
  • Výroba několika typů uch, jejich vhodné použití podle typu nápoje - ať se konev dobře drží a ucho nepálí.
  • Trocha historie a teorie o čaji a kávě.
  • Něco málo o našich zákaznících - kdo a jak připravuje jaký druh nápoje a jakou konvičku k tomu potřebuje.
  • Během živého vysílání probereme teorii a bude prostor na vaše dotazy
  • Technologie a funkčnost užitkového nádobí
  • Ukázky správných a špatných výsledků
  • Knihovnička videonávodů jednotlivých dílů konvice
  • Pomůcky, tipy, rady z praxe
  • Zpětná vazba, odpovědi na vaše otázky

KDO WORKSHOP VEDE?

Václav Kugler

zakladatel Keramiky srdcem
je žákem Petra Tomse, podstoupil rekvalifikaci "Točíř keramiky" v Keramickém studiu Kohoutov, a věnuje se výuce a zakázkové i osobní tvorbě. Srdeční záležitostí jsou výpaly v peci vytápěné dřevem, točení ve velkém a tradiční přístup k řemeslu. 

SHRNUTÍ

Kurz je kompletně online.

Přidat se do kurzu můžete kdykoliv, lekce si shlédnete ze záznamu, kdykoliv se vám hodí.

Po zaplacení získáte přístup do členské sekce, ve které najdete všechny záznamy proběhlých setkání, k těm budete mít přístup po dobu jednoho roku. 

Dále můžete své dotazy k problematice kurzu poslat na email, Václav vám na ně rád odpoví.

Kontakty a dotazy: Václav Kugler - organizace, vaclav@keramikasrdcem.cz, 608 658 320